GuidePedia

0
xristianos.gr



του Κωνσταντίνου Αθ. Οικονόμου,δασκάλου – συγγραφέα

Σατανική μουσική: Ο διάβολος χρησιμοποιεί το θείο δώρο της μουσικής για να ξεγελάσει παρασύροντάς τους νέους κοντά του. Το «κλασικό» ροκ συγκρότημα Μπλακ Σάμπαθ, πήρε το όνομά του από τις ομώνυμες σατανιστικές τελετές, ενώ στα εξώφυλλα δίσκων τους εμφανίζεται ο δαίμονας και το 666.

Ο Όζι Όζμπορν επιδυκνύει στις συναυλίες του τον ανάποδο σταυρό του, ενώ οδηγήθηκε στα δικαστήρια γιατί με το κομμάτι του «λύση αυτοκτονίας», ώθησε έναν 19χρονο να αυτοπυροβοληθεί. Ένα από τα γνωστότερα τραγούδια των Λεντ Ζέπελιν τιτλοφορείται: «Θέλω ο Χριστός να γονατίσει μπροστά στο Σατανά»! Στην Αμερική υπάρχει η ένωση Wicca, που σημαίνει «Ένωση μάγων και εξορκιστών». Αυτή διαθέτει δισκογραφικές εταιρείες που ανέδειξαν τον Μπομπ Ντύλαν, τους Ρόλλινγκ Στόουνς, που άλλωστε ανήκουν σε δαιμονική αίρεση του Σαν Ντιέγκο, και τον Άλις Κούπερ, που δανείστηκε το όνομά του από μάγισσα του Μεσαίωνα.

Στις συναυλίες των Ρόλλινγκ Στόυνς, που έχουν γράψει και το φημισμένο «Συμπάθεια στο διάβολο», οι Σεκιούριτι ονομάζονται «άγγελοι της κολάσεως». Το 2003 σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη εμφανίστηκε ένα ανερχόμενης εμβέλειας νορβηγικό μουσικό συγκρότημα, οι Dimmu Borgir.

Το σχηματισμένο το 1993 συγκρότημα θεωρείται ένα από τα πιο εμπορικά και επιτυχημένα black metal σχήματα. Κατά τον κιθαρίστα και στιχουργό τους, Silenoz, τα στοιχεία που προσδιορίζουν το είδος της black metal μουσικής είναι: «γρήγορη μουσική, ακραία φωνητικά και σκοτεινή ατμόσφαιρα».

Ακόμα προσέθεσε σε συνέντευξή του τα εξής: «Το νέο album (Spiritual Black Dimensions) είναι πιο σκληρό, θορυβώδες και πιο διεστραμμένο. Τα μελωδικά σημεία έχουν γίνει πιο μελωδικά και τα brutal ξεσπάσματα έχουν γίνει ακόμα πιο σκληρά. Ο ήχος των synths είναι πολύ πιο σκοτεινός, εφιαλτικός και μυστικοπαθής». 

Κατά τον ίδιο: «Το black metal ΔΕΝ είναι μουσική, είναι ιδεολογία που εκφράζεται μέσα από δαιμονικούς ήχους και θορύβους. Στο black metal δεν υπάρχει το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης, του αντιλόγου και της ελεύθερης αντίληψης». 

Η ονομασία τους, Dimmu Borgir, προέκυψε από την παλιά γλώσσα των Ισλανδών και σημαίνει «Σκοτεινά Φρούρια». Πρόκειται για υπαρκτό μέρος, όπου σύμφωνα με ένα μύθο, εξαφανίζονται άνθρωποι με την αιτιολογία ότι αποτελεί μία από τις πύλες της κολάσεως. Οι στίχοι, τα εξώφυλλα των δίσκων τους και το ύφος της μουσικής δείχνουν μία καλά οργανωμένη και σχεδιασμένη προσπάθεια προωθήσεως του Σατανισμού και μία αποτελεσματική μέθοδο επηρεασμού, επιβολής, διαμόρφωσης και σταδιακής μεταβολής του φρονήματος των ανυποψίαστων νεαρών οπαδών στο χώρο του νεοσατανισμού. 

Στο album τους Stormblast υπάρχει «κομμάτι» που αναφέρει «svarke kristne, doe Inatt» = «Αδύναμοι χριστιανοί, πεθάνετε τη νύχτα». Το album τους «Devil' s Path» = «Moνoπάτι του Διαβόλου» και το «Enthrone darkness triumphant» = «Ενθρονίζω το Σκότος θριαμβευτικά» είναι τα πιο δολοφονικά album όπως δηλώνει ο τραγουδιστής τους. Το 5° album ονομάζεται «Godless Savage Garden» = «Άγριος παράδεισος χωρίς Θεό» και το 6° «Spiritual Black Dimensions» = «Πνευματικά Μαύρα Μεγέθη». 

Το εξώφυλλο ενός δίσκου τους παρουσιάζει την εικόνα ενός κοριτσιού - αγγέλου δεμένου με καλυμμένα τα μάτια σε σταυρό. Το εξώφυλλο έχει να κάνει με το πως όλοι όσοι ακολουθούν το Χριστιανισμό, είναι τυφλοί καθώς νομίζουν πως έτσι μπορούν να σώσουν την ψυχή τους. Το 7 album ονομάζεται «Misanthropy» {2000}. Σύμφωνα με άλλο μέλος του συγκροτήματος, τον Shagrath, οι στίχοι βασίζονται κυρίως στα όνειρα που βλέπουν. 

«Οι στίχοι που έγραψα για το «Architecture of a Genocide Nature» βασίζονται σε όνειρο. 
Εκεί υπήρχε μία ανώτερη δύναμη η οποία ζωγράφιζε ένα τοπίο που ουσιαστικά ήταν η γη.
Έχει να κάνει αρκετά με την αυτοκαταστροφική φύση του ανθρώπου. Το πιο αλλόκοτο είναι να ξυπνάω στη μέση της νύχτας και να γράφω». 

Το τελευταίο album ονομάζεται «Death Cult Armageddon» {2003}. Κατά τον Silenoz: «Η Αποκάλυψη ερμηνεύεται ως η καταρράκωση και πτώση του ανθρώπινου είδους, η αυτοκαταστροφή, η ηλιθιότητα που το διακατέχει». 
Και ο στιχουργός ολοκληρώνει τη συνέντευξή του: «Είμαι εκ γενετής μισάνθρωπος. Μισώ τους πάντες γύρω μου, όλα αυτά τα χριστιανικά πρόβατα που υπάρχουν εκεί έξω. Το evil image που μας διακρίνει έχει να κάνει με την ευφυΐα, τη δυνατότητα να σκέφτεσαι για τον εαυτό σου, να κάνεις ό,τι θέλεις, να είσαι κυνικός. Έβγαλα το συμπέρασμα πως υπάρχουν δυνάμεις πέρα από κάθε φαντασία. Δεν είμαστε μόνοι. Ποτέ δεν ήμασταν. Για μένα, ο σατανάς είναι μία έκφραση του κακού. Θεωρώ τον εαυτό μου σατανιστή, αλλά αρκετά διαφορετικό από τους υπόλοιπους ανθρώπους».

Για να μην υπάρχει αμφιβολία ότι τα μέταλ γκρουπ πιστεύουν αυτά που λένε και δεν «πουλάνε» είναι η δήλωση του Shagrath: «Αν δεν βίωνα τους στίχους, δε θα τους τραγουδούσα. Όλοι εκπροσωπούν τις αξίες μας σαν άτομα, αξίες που έχουν να κάνουν με την απόλυτη αυτοδυναμία του ανθρώπου, της επιβολής του στο περιβάλλον του, δηλαδή της πλήρης απομάκρυνσης του από το κοπάδι. Τα χριστιανικά ήθη έχουν εκπαιδεύσει τον άνθρωπο στο να υπακούει, να ανέχεται, να συμβιβάζεται, να υπομένει και να φοβάται. Φτύνουμε στο πρόσωπο αυτή τη θρησκεία, τους μεσσίες της, τους εκπροσώπους της και όσους ηλίθιους την ακολουθούν». 

Μετά τη συναυλία των Borgir, ένας ανταποκριτής μουσικού περιοδικού έγραψε: «Ρε παιδιά, τι πόλεμος ήταν αυτός που έγινε στο live DIMMU BOR-GIR; Καιρό είχα να δω κεφάλια ανοιγμένα, παλικάρια να τα βγάζουν σηκωτά και τέτοια πράγματα. Φαίνεται ότι ξεχνάμε πως όταν πάμε σε μια συναυλία, βασικός στόχος μας είναι η διασκέδαση και η ψυχαγωγία (; !) μας. Δεν μπορούμε να σκεφτόμαστε αν θα γυρίσουμε αρτιμελείς στα σπίτια μας!!!». Αξίζει να αναφέρουμε πως στην πατρίδα τους, τη Νορβηγία, το black metal αντιμετωπίζεται από την πολιτεία ως επικίνδυνο και επιβλαβές είδος μουσικής.

Ένας από τους λόγους που κράτησε αυτή τη στάση η πολιτεία είναι τα γεγονότα που απασχόλησαν τις αρχές της Νορβηγίας (στις αρχές της δεκαετίας του '90) όπου συνέβησαν εμπρησμοί χριστιανικών εκκλησιών και δολοφονίες (Mayhem) αλλά και πολλές καταστροφές από τα εγχώρια black metal σχήματα. 

Άραγε δεν θα έπρεπε θα υπάρξει μια ανάλογη ευαισθητοποίηση από την Πολιτεία, αφού πρώτα ενημερωθεί για το πρόβλημα από τις Ενώσεις Γονέων σε συνεργασία και με την Ορθόδοξη Εκκλησία; Θα μπορούσε ύστερα να ενημερώσει και να προστατεύσει τους νέους στα σχολεία για να μην αποτελέσουν τα νέα θύματα στις παγίδες των καταστροφικών λατρειών.

Το κίνημα Blood and Honour: Είναι Μια Λευκή Μουσική Οργάνωση που συσπειρώνει τους αγωνιστές της Φυλής και το Έθνους. Το ιδεολογικό-μουσικό ρεύμα Blood and Honour (ελλ. Αίμα και Τιμή) ιδρύθηκε από τον Ian Stuart. Το Blood and Honour είναι ταγμένο στην υπηρεσία του εθνικοσοσιαλισμού. Ο Paul Burnley των No Remorse έδωσε το στίγμα του κινήματος (Β & Η) λέγοντας: «Πέρα από Πατριώτες είμαστε και Εθνικοσοσιαλιστές. Δεν αποτελούμε παρεούλα για διασκέδαση, αλλά η μουσική και ιδιαίτερα ο στίχος μας αποτελεί το μέσον για την προβολή και επίτευξη των αιώνιων Εθνικοσοσιαλιστικών αξιών». Σύντομα το Β & Η εξαπλώνεται και γίνεται η «βίβλος» των απανταχού οπαδών του Εθνικιστικού Ροκ σε όλη την Ευρώπη. 

Και στην Ελλάδα δημιουργήθηκε στις 25-2-1999 από μια ομάδα νεαρών εθνικιστών και Εθνικοσοσιαλιστών η αντίστοιχη οργάνωση, ενώ το Μάιο του 1999 κυκλοφόρησε το πρώτο ομότιτλο τεύχος.

Σύμβολα του σατανά: 
1.Evilsign: Ο γνωστός χαιρετισμός διπλώνοντας τα δύο μεσαία δάχτυλα με τον αντίχειρα και εκτείνοντας τα δύο ακριανά. Ο χαιρετισμός συναντάται σε όλα τα είδη της metal μουσικής και βέβαια ως σήμα κατατεθέν στο χώρο της thrash, death, black, gothic σκηνής. Προέρχεται από τον χώρο του παγανισμού των Κελτών και το καθιέρωσε στο metal ανανοηματοδοτώντας το πλέον ως σατανική ομολογία (obey the devil) ο Ronnie James Dio (τραγουδιστής των Black Sabbath). 
2.Αντεστραμμένη πεντάλφα: Τη χρησιμοποιούν συνεχώς και είναι σύμβολο σατανιστικής λατρείας. 3.Ανάποδος Σταυρός: είναι σύμβολο χλευασμού και άρνησης του χριστιανικού Σταυρού.
4.Wristband: Τα κλασσικά πετσιά, περικάρπια όχι μόνο στα χέρια αλλά και στα πόδια γεμάτα ειδικά καρφιά. Σύμβολο δήθεν δύναμης αλλά και σύμβολο αφοσίωσης, πίστης και λατρείας στο metal.
5.Corpse-paint: Το σήμα κατατεθέν του λόγω σχήματος. Βάφονται και μακιγιάρονται στις συναυλίες και τις φωτογραφίσεις τους (για τα περιοδικά) άσπροι σαν τα πτώματα (death metal, gothic σκηνής, black metal σκηνή).

Δημοσίευση σχολίου

 
Top