GuidePedia

0
hellas-orthodoxy.blogspot.gr
Του Δημήτρη Σωτηρόπουλου

Αισθάνομαι άβολα που χαλάω την ησυχία μερικών, το τριήμερο κλπ γράφοντας για ένα θέμα πολιτικό, από αυτά που «δεν πρέπει να ασχολούνται οι Πιστοί», όπως μας λένε πολλοί θρησκευόμενοι. Δεν μπορώ όμως να σιωπήσω μπροστά στο μέγεθος της υποκρισίας που χαρακτηρίζει πολλούς εντός της Εκκλησίας, όταν αναφέρονται υποτιμητικά και απαξιωτικά στη μοναδική Ελληνορθόδοξη Παράταξη που υπάρχει αυτή τη στιγμή στον τόπο μας, την «ΚΟΙΝΩΝΙΑ».

Βλέπουμε λοιπόν μία επιθετικότητα εναντίον του συγκεκριμένου πολιτικού σχηματισμού, που ξεπερνά ακόμα και αυτήν που θα έπρεπε να υπάρχει εναντίον κομμάτων αντίχριστων, χριστοκάπηλων και αθέων. Δεν περνάει μέρα που να μην δημοσιεύονται άρθρα και σχόλια εναντίον της «ΚΟΙΝΩΝΙΑ», συνήθως ανώνυμα και εμπαθή, προσπαθώντας να πείσουν τον αναγνώστη τους πόσο κακό κάνει στην Ορθοδοξία και τη χώρα μας, πόσο λάθος είναι, δεν εκφράζει τους Πιστούς κλπ.

Γιατί όμως οι εν λόγω θρησκευόμενοι (;) επιτίθενται με μανία στην «ΚΟΙΝΩΝΙΑ»;

- Καταρχήν, διότι δεν τους αρέσει η ειλικρίνεια και η αγνότητα προθέσεων. Ποτέ δεν τους άρεσε, από τις εποχές (όχι πολύ μακρινές) που έψαχναν (και ψήφιζαν) διάφορους «εθνοσωτήρες» στα παλαιοκομματικά σχήματα που χρεωκόπησαν την Ελλάδα. Δεν θέλουν ανθρώπους καθαρούς και έντιμους που - ανεξαρτήτως των λαθών τους, άλλωστε κανείς δεν είπε πως τα στελέχη της «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» έχουν...παπικό αλάθητο - ενδιαφέρονται για τη χώρα ανιδιοτελώς.

- Πολλοί, δυσαρεστούνται επειδή ξέρουν πως στη συγκεκριμένη παράταξη δεν μπορούν να συνεχίσουν το αγαπημένο τους...σπορ των εξυπηρετήσεων, ρουσφετιών κλπ. 

Μα καλά, θα πει κάποιος, θρησκευόμενοι άνθρωποι και να ενδιαφέρονται για το βόλεμά τους; Γιατί σας φαίνεται περίεργο; Εδώ υπάρχουν πολλοί - προσωπικά γνωρίζω αρκετούς - που ακόμα και σήμερα, ξεδιάντροπα υπερηφανεύονται (!!!) για τη γνωριμία τους με τον τάδε βουλευτή ή δείνα πολιτικό πρόσωπο, που τους εξασφάλισε μια άνετη ζωή με αντάλλαγμα την ψήφο τους!

- Κι ερχόμαστε στο κρίσιμο σημείο: Δεν αρέσει στην ασυνείδητη συνείδηση πολλών η «ΚΟΙΝΩΝΙΑ», γιατί τους οδηγεί σε αυτοκριτική. Δεν χαϊδεύει αυτιά, δεν υπόσχεται μαγικές λύσεις, δεν τάζει λαγούς με πετραχήλια, δεν πιστεύει ότι για όλα φταίνε οι άλλοι και όχι εμείς οι ίδιοι. Μιλάει όχι μόνο για οικονομική κρίση, αλλά για κρίση πνευματική και κρίση αξιών. Με απλά λόγια, ο συνηθισμένος και καλομαθημένος νεοέλληνας ψηφοφόρος που μέχρι πριν από 4,5 χρόνια ψήφιζε σε ποσοστό 90% (!!!) ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και τώρα...επαναστάτησε, δεν θέλει ν' ακούει για ανθρώπους με συνείδηση, διότι δεν πιστεύει ότι υπάρχουν τέτοιοι, κρίνοντας εξ ιδίων τα αλλότρια.

Θα πουν κάποιο πως...βρίζω τον λαό! Όχι, προς Θεού! Αλλά δεν μπορεί ο ίδιος λαός να διαμαρτύρεται πως «δεν υπάρχουν τίμιοι πολιτικοί» και όταν τους βρίσκει να τους...ψιλοκοσκιννίζει, κατηγορώντας τους για ό,τι πιθανό και απίθανο υπαρχει! Θυμίζουν τους Φαρισαίους που «διυλίζουν τον κώνωπα και καταπίνουν την κάμηλο»!

- Αναφέρομαι στο θέμα των εκτρώσεων, που αποτελεί βασική ένσταση των θρησκευόμενων που δεν ψηφίζουν «ΚΟΙΝΩΝΙΑ». Παρότι ο Εκπρόσωπος Τύπου της παράταξης Μανώλης Βολουδάκης διατύπωσε σαφώς ότι η "ΚΟΙΝΩΝΙΑ" έχει σαφή θέση επί των εκτρώσεων. Δεν μπορεί η γειτονική μας χώρα, η Ισπανία, που είναι στην πλειοψηφία τους καθολικοί να έχουν δια νόμου απαγορεύσει τις εκτρώσεις κι εμείς ακόμα να το συζητάμε. Θα πρέπει να απαγορευτούν κι από εκεί και μετά αν υπάρχει σοβαρός ιατρικός λόγος, με αποκλειστική ευθύνη γιατρού και ασθενούς να επιτρέπεται μόνο σε νοσοκομείο και με τις προαπαιτούμενες ιατρικές συνθήκες. Αυτή είναι εξ αρχής η θέση της "ΚΟΙΝΩΝΙΑ" και σε καμία περίπτωση δεν γίνεται λόγος για δημοψήφισμα. Δεν είναι θέμα να αποφασίσει ο λαός, είναι έγκλημα κατά ανυπεράσπιστων ψυχών!

...Εκείνοι συνεχίζουν να παραπληροφορούν, διαδίδοντας πως η «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» είναι υπέρ των εκτρώσεων!!!

- Και δεν είναι μόνο αυτό: Ψευδολογούν ακόμα και εναντίον του π. Βασιλείου Βολουδάκη, μιλάνε για δήθεν «κλειστή ομάδα που δεν δέχεται κόσμο», αναρωτιούνται «γιατί δεν γίνονται συνεργασίες με άλλα κόμματα» και φτάνουν στο - εκπληκτικό για εκείνους - συμπέρασμα: «Οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί δεν ψηφίζουν "ΚΟΙΝΩΝΙΑ"»!!!

Αυτό το λένε με περισσή χαιρεκακία, παρότι έρχονται Εκλογές και ουδείς γνωρίζει από τώρα τα αποτελέσματά τους. Χαίρονται επίσης για την απόλυτη φίμωση της παράταξης όχι μόνο στα ΜΜΕ, αλλά και σε πολλές «χριστιανικές ιστοσελίδες» που παίζουν βρώμικα πολιτικά παιχνίδια! Δεν αναρωτιούνται γιατί γίνονται όλα αυτά, διότι ξέρουν καλά πως οι απαντήσεις που θα πάρουν θα γκρεμίσουν μονομιάς την βολική μυθολογία που οι ίδιοι δημιούργησαν γύρω από την «ΚΟΙΝΩΝΙΑ»! Δεν κάθονται να σκεφτούν πως και μόνο η απόλυτη θέση της παράταξης για γραπτή δημόσια αποκήρυξη της Μασωνίας και κάθε είδους αποκρυφισμού, αυτομάτως την καθιστά ανεπιθύμητη σε «συστημικούς» κι «αντισυστημικούς»!

Απέναντι σε όλα αυτά, η θέση μου είναι απλή: Μπορεί να ψηφίσει ο καθένας ό,τι θέλει και να εκφράζεται πολιτικά όπως θέλει. Εκείνο που δεν μπορεί να κάνει, είναι να παραπονιέται πως «δεν υπάρχει Χριστιανός να ψηφίσουμε», όταν υπάρχει, αλλά δεν θέλει ούτε να τον δει! Και τις συνέπειες αυτής της συμπεριφοράς, μας τις βιώνουμε σήμερα για τα καλά. 

Μυαλό όμως, δεν βάλαμε...!

Δημοσίευση σχολίου

 
Top