GuidePedia

0
pravmir.com - Επιμέλεια Μετάφρασης ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΦΟΡΑ.GR
Ειδική προσευχή για την Ουκρανία υψώθηκε στο Λειτουργία της Κυριακής βρισκόμενος ο Πατριάρχης Κύριλλος της Μόσχας και Πάσης Ρωσίας στη Μόσχα Εκκλησία του Αρχαγγέλου Μιχαήλ.
Ο Πατριάρχης γονάτισε μπροστά στο θυσιαστήριο διάβασε μια προσευχή για την ταλαιπωρία  του ουκρανικού λαού.Στη συνέχεια, διηύθυνε μια υπηρεσία ρέκβιεμ για όσους σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της αντιπαράθεσης στην Ουκρανία.
Προσευχές για τη διευθέτηση της σύγκρουσης στην Ουκρανία και το υπόλοιπο του συνόλου των θυμάτων που σκοτώθηκαν στη χώρα υψώθηκαν σε όλες τις εκκλησίες του Πατριαρχείου της Μόσχας εκείνη την ημέρα.
Μετά τη λειτουργία, ο Πατριάρχης κάλεσε την Ουκρανία σε ειρήνη, υπενθυμίζοντας σχετικά τις χριστιανικές ρίζες του ουκρανικού λαού.
"Το αίμα που έχει χηθεί για μία ''ανθρώπινη αλήθεια'' η οποία δεν ξέρουμε αν είναι αλήθεια ή  όχι δεν είναι σίγουρα μία αλήθεια που έχει σχέση με τον Θεό. Είναι τραγικό λάθος, και μεγάλη αμαρτία, αδερφός να σκοτώνει αδερφό μέσα στην ίδια την χώρα'' τόνιζε ο Πατριάρχης
Σύμφωνα με τον ίδιο, αν ένα άτομο έχει το φόβο του Θεού "θα βάλει το χέρι του προς τα κάτω, δεν θα σκοτώσει έναν άλλο άνθρωπο, θα βρει άλλους τρόπους για την απόδειξη της αλήθειας του."
Ο Προκαθήμενος τόνισε ότι η ιστορία της Ρωσίας είχε πολλά παραδείγματα, που δείχνουν πώς οι ισχυρές προσπάθειες για τη δημιουργία στάσης κάποιου "ποτέ δεν έχουν οδηγήσει στην επίτευξη των στόχων για τους οποίους είχε χυθεί αδερφικό αίμα"

Δημοσίευση σχολίου

 
Top