Φέτος αναγκαστήκαμε να αντιμετωπίσουμε προβλήματα και να αποδεχτούμε τις προκλήσεις σοβαρών δοκιμασιών, μεταξύ δε αυτών και τις απάνθρωπες τρομοκρατικές ενέργειες στο Βολγκογκράντ και τις πρωτοφανείς ως προς τα μεγέθη τους φυσικές καταστροφές στην Άπω Ανατολή. Τις ημέρες των δοκιμασιών η Ρωσία πάντα ήταν ενιαία και συσπειρωμένη. Φέτος, αγαπητοί φίλοι, απευθύνομαι σ’ εσάς με το Πρωτοχρονιάτικο διάγγελμα μου όχι όπως συνηθίζεται από το Κρεμλίνο της Μόσχας, αλλά από την Άπω Ανατολή, όπου ήρθα για να προϋπαντήσω το Νέο χρόνο με εκείνους που με τιμή και αξιοπρέπεια πέρασε τη δοκιμασία με τα στοιχεία της φύσης, αλλά δεν μπορεί να γιορτάσει την Πρωτοχρονιά στο δικό του σπίτι, και μαζί τους να συγχαρώ ολόκληρη τη χώρα, να υψώσω το ποτήρι μου για το λαό μας, για την υγεία όλων, εκείνων που με αυταπάρνηση πάλεψε με τις πλημμύρες, εκείνων που έδειξαν μεγαλοσύνη και ανιδιοτελή προσφορά.
Αγαπητοί φίλοι ! Σκύβουμε το κεφάλι μπροστά στα θύματα των ανελέητων τρομοκρατικών ενεργειών, με αυτοπεποίθηση, σκληρότητα και συνέπεια θα συνεχίσουμε τον πόλεμο με τους τρομοκράτες μέχρι την πλήρη εξόντωσή τους. Στηρίζουμε όλα τα θύματα, θα κάνουμε όλα όσα είναι σχεδιασμένα, θα αποκαταστήσουμε και θα χτίσουμε όλα πρέπει να αποκατασταθούν και να χτιστούν.
Την ίδια στιγμή καταφέραμε πολλά πράγματα τη χρονιά που φεύγει. Η χώρα μας έγινε κατά τι καλύτερη, πλουσιότερη, πιο άνετη και μετ’ επιτάσεως προστατεύει τα συμφέροντά της στις διεθνείς υποθέσεις. Και γι’ αυτό σήμερα, εμείς, ανεξάρτητα από οτιδήποτε άλλο, χαιρόμαστε ειλικρινά με την έλευση του Νέου έτους, το οποίο προϋπαντούμε με ελπίδες και όνειρα για το μέλλον. Όπου κι αν βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή, η ατμόσφαιρα της εκπληκτικής νύχτας της Πρωτοχρονιάς ζεσταίνει τις καρδιές μας. Με αισιοδοξία αντικρίζουμε το μέλλον, ειλικρινά πιστεύουμε στο καλύτερο, στην επιτυχία, στην ευτυχία. Και ο καθένας από εμάς καταλαβαίνει ότι η ευημερία δεν έρχεται μόνη της. Κατακτιέται με επίμονη εργασία και καλύτερα αποτελέσματα, με την επιδίωξη του απλού ανθρώπου να υλοποιήσει τα σχέδια του. Από τις επιτυχίες αυτές διαμορφώνεται η μοίρα της Πατρίδας μας, ενώ η φροντίδα για την οικογένεια μας, για τα παιδιάς μας, για τους γονείς μας, είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την υπευθυνότητα για τη Ρωσία, για τη χώρα, όπου ζούμε, την οποία αγαπάμε και την οποία θέλουμε να δούμε επιτυχημένη να ευημερεί. Τα αισθήματά αυτά και οι επιδιώξεις ενισχύουν την ενότητά μας, και μόνο μαζί μπορούμε να είμαστε δυνατοί, να εξασφαλίσουμε την πορεία της Ρωσίας προς τα εμπρός, να υλοποιήσουμε όλα μας τα όνειρα και τα σχέδια.
Αγαπητοί φίλοι!
Στο νέο έτος έχουμε να κάνουμε πολλά στην οικονομία, για τη βελτίωση της ζωής των ανθρώπων, να πραγματοποιήσουμε στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο του Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς αγώνες, μέχρι την έναρξη των οποίων απέμεινε κάτι περισσότερο από ένας μήνας.
Η πρωτοχρονιάτικη νύχτα είναι ο χρόνος στον οποίο με ένα ιδιαίτερο τρόπο συνειδητοποιούμε πόσο κοντά είμαστε ο ένας με τον άλλον. Ας ευχαριστήσουμε ο ένας τον άλλον για την κατανόηση και τη βοήθεια, για την αγάπη και τη φροντίδα. Στην καθημερινή μας ζωή αυτό το κάνουμε σπάνια. Ειδικά όμως η υποστήριξη των οικείων και η συμπαράσταση των φίλων αυξάνουν την αυτοπεποίθησή μας, την επιθυμία μας να προσφέρουμε σε αυτούς περισσότερα από όσα πήραμε.
 Σας εύχομαι υγεία και ευτυχεία! Είθε σε κάθε σπίτι να υπάρχει πολλή χαρά! Σε κάθε οικογένεια να βασιλεύει η ομόνοια και η ευημερία!
Ευτυχισμένο το 2014 Ρωσία!
Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο: http://greek.ruvr.ru/2013_12_31/257693537/